Qui som

Qui Som?

Esberla, l’Assemblea de Joves de Sarrià som un col·lectiu de joves del barri que treballem per tal de donar resposta a les problemàtiques que ens afecten com a joves de Sarrià.

L’assemblea és un lloc de treball horitzontal, on totes podem participar i tenir-hi veu. És un espai de lluita social, econòmica i política que ens permet crear contrapoder: autorganitzar-nos, formar-nos, connectar-nos amb el barri i connectar Sarrià amb la resta dels Països Catalans i el món. D’aquesta manera treballem per proveir-nos de les eines per construir una alternativa de poder popular des de la base.

Volem crear les bases d’una societat alternativa lluny del capitalisme i el patriarcat. Una societat que no ens precaritzi, que no especuli i ens expulsi del barris, que no destrueixi el medi natural, ni les xarxes veïnals, que no ens discrimini per qüestions de raça, d’edat, de gènere ni orientació sexual. I que siguin les nostres necessitats com a persones les que prevalguin enlloc dels beneficis econòmics d’una minoria.

Per això trobem indispensable crear una societat més justa treballant des de:

  • el feminisme, perquè no siguem discriminades per gènere ni tendència sexual.
  • l’anticapitalisme: on l’objectiu de la societat sigui el creixement personal i col·lectiu i no els beneficis econòmics.
  • l’alliberament nacional per construir una nova realitat nacional des de la voluntat i consciència dels pobles.
  • Sense oblidar-nos d’altres lluites com l’antifeixisme i l’ecologisme

Què fem?

Fem assemblees setmanals que ens serveixen per coordinar-nos, idear campanyes i organitzar activitats amb la voluntat de donar espais a la creació d’alternatives al capitalisme i al patriarcal, i denunciar i sensibilitzar sobre problemàtiques com el model de barri-dormitori i l’especulació urbanística que no ens deixa quedar-nos al barri, els preus abusius del transport públic, el feixisme, entre moltes d’altres.

Per què des de Sarrià?

Mentre la Marca Barcelona destrossa la resta de la ciutat veiem que any rere any Sarrià s’està tornant més elitista, aquí es construeix un oasis de tranquil·litat pels rics, perquè no hagin de patir la pobresa, la desigualtat, el turisme massiu…

Puja el preu de l’habitatge i se’ns expulsa a les joves, els carrers s’omplen de comerços de luxe i es tanquen els de tota la vida, no se’ns permet l’accés als equipaments «públics», se’ns limita l’ús del carrer i les places, i se’ns posen traves a crear espais de lleure i empoderament.

I nosaltres, les joves, hem decidit dir prou, perquè darrera del Sarrià pijo hi som nosaltres.

 

triptic esberla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s