Sant Jordi

La diada de Sant Jordi es celebra a tot el barri, la ciutat, i el territori. Els carrers s’omplen de parades de roses i llibres, a l’espera de ser comprats i regalats. Una rosa per la mare, o l’estimada, i un llibre per l’estimat.

Les tradicions tenen una forta càrrega ideològica, i aquesta no n’és una excepció. Reprodueix clarament un model capitalista i patriarcal. Capitalista perquè fomenta el consum exagerat en un dia concret on el benefici en venta de roses i llibres és molt alt i són poques les alternatives que aposten per un model cooperatiu.  Patriarcal perquè reprodueix els rols de gènere on el cavaller, fort i valent, rescata a la pobre princesa que està a l’espera de ser menjada pel drac.

Des d’Esberla, l’assemblea de joves de Sarrià, tenim una postura clara davant aquesta diada. Rebutgem fermament aquest model d’amor romàntic heteropatriarcal i mononuclear. Per què el dia de l’amor, i tots els dies, estimem a qui volem i com volem.

Per això apostem per repensar-la, per crear una diada col·lectiva, cooperativa, on la bellesa dels llibres i les roses no quedin privatitzades per aquelles qui les compren o els hi han estat regalades. Apostem per crear alternatives, per celebrar aquest dia juntament amb les veïnes del barri, compartint els fragments que més ens agraden, o una cançó bonica, i decorant les places i els carrers.

Aquesta diada, la princesa no espera a ser rescatada, perquè recordem que era ella qui estava llegint. La princesa i el drac, que es van conèixer dins la cova i van començar a mantenir una relació sexo-afectiva molt bonica, organitzen un recital de poesia. Ella, sabent que el príncep porta molt de temps pillat pel drac i no sap com fer-s’ho per parlar amb ell, el convida al recital, i després d’un temps quedant i parlant comencen a tenir una relació poliamorosa ben maca i sana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s