A Sarrià i Cassoles les joves no tenim lloc

No tenim lloc!

Fa mesos que ens estem reunint diferents joves i entitats districte de Sarrià – Sant Gervasi perquè ens trobem amb una problemàtica comuna: som moltes entitats juvenils al barri sense local o un lloc on reunir-nos.

Per altra banda trobem una llarga llista d’equipaments públics que no responen a les nostres necessitats.

Com a joves estudiem, treballem, participem de molts espais i activitats i som qui dinamitzem el districte. Per aconseguir-ho fem malabars compaginant els nostres horaris i buscant espais on poder desenvolupar les activitats que compleixin els nostres limitats temps. Som entitats sense ànim de lucre amb una funció social al districte que pràcticament no se’ns reconeix, però la nostra persistència fa que al final acabem reunit-nos en places, al carrer o a cases particulars perquè no existeixen equipaments adequats a nosaltres. A cap barri trobem un sol lloc que compleixi els nostres horaris, les nostres necessitats, i majoritàriament ens fan pagar. No hi ha un sol espai on reunir-nos als vespres i les nits, caps de setmana, on guardar material i fer projectes pel jovent del districte.

Portem anys parlant amb l’ajuntament, que no ens presenta solució. Ens diuen que allò que volem (el mateix que té qualsevol Associació de Veïns i Veïnes i tantes altres entitats del districte), un simple local al cada barri, ni existeix i ni  ho contemplen com a projecte futur, per a ells els i les joves som prescindibles. Hem intentant buscar altres alternatives d’espai com llogar un local amb els nostres precaris ingressos, i com ja és sabut aquest barri no està fet per qui no té diners o hem utilitzat espais abandonats per donar-los-hi vida i solucions als barris i la resposta ha estat fer-­nos fora.

Tot i que l’ajuntament ens doni l’esquena i tinguem tan poc marge per trobar solucions hem decidit no fer-nos enrere, continuar exigint espais pels joves per fer d’aquest districte un lloc més viu. Així doncs reclamem que deixin de dir-nos que tenim equipaments pels joves, no és veritat. És només un eslògan. Reclamem que els equipaments s’adeqüin a les nostres necessitats, que siguin espais de joves i pels joves. I volem dir, ben alt, que els i les joves som qui dinamitzem el barri i que no pararem fins que totes trobem els nostre espai, cada barri amb els seus locals.  Perquè un local és vida, un local és xarxa, un local és cohesió.

Fem una crida a tothom a solidaritzar-se amb nosaltres, ajudeu-nos a difondre la problemàtica, a denunciar aquesta falta d’espai.  Ajudeu-nos a fer corre veus, baixeu les escales a explicar-ho als veïns, als amics, a l’àvia i els nets. Baixa al carrer i participa! Firma aquíEl Bastó de Sarrià

AEiG Bonanova

AEiG Pere Quart

AEiG Sant Ignasi

AE Wéziza

La Borda – Assemblea Feminista de Sarrià – Sant Gervasi

Assemblea de Joves de Cassoles

esberla – Asssemblea de Joves de Sarrià

Comissió de Festes Alternatives de Sarrià

SEPC Costa i Llobera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s