Símbols feixistes a Sarrià

Accio_antifeixistaDes d’Esberla, l’Assemblea de Joves de Sarrià, volem dir que fa temps ens vam adonar de la presència de plaques franquistes al nostre barri. Ens va semblar sorprenent que símbols feixistes tant evidents formessin part del nostre dia a dia sense que ni tant sols ens n’adonéssim. És per això que ens vam qüestionar el significat i els efectes de que encara perduressin intactes aquestes plaques.

En aquests últims mesos hem discutit i ens hem format sobre el complex tema del feixisme. No ens ha estat fàcil arribar a conclusions clares, però el que sí que veiem ben clar és que el feixisme va prenent altres formes però encara no ha desaparegut del tot.  L’augment imparable de la ultradreta a Europa n’és un exemple ben evident.

Creiem que aquestes plaques, que indiquen la protecció oficial dels edificis construïts durant el franquisme, no constitueixen en cap cas memòria històrica sinó que esdevenen un reducte de la seva propaganda. Al normalitzar la seva existència fem que el feixisme com a problemàtica caigui en l’oblit i per tant l’invisibilitzem.

Entenem doncs, que retirar-les és fer un pas endavant en la lluita contra el feixisme i en la denúncia ideològica. Creiem que és important conscienciar el barri d’aquesta problemàtica i fer visible que és més present del que sembla de bones a primeres, per això anirem senyalant amb fletxes vermelles totes aquelles plaques que trobem. El pas seguent haurà de ser treure-les.

Per això volem demanar a totes les veïnes de Sarrià que en cas de veure més plaques o símbols senyalats ens aviseu a ajovesarria@gmail.com

A més a més volem avisar que també estem trobant que els nous moviments feixistes estan arribant al barri, i ens creuem amb pintades del Casal Tramuntana, enganxines amb símbols nazis de lels Últras del Español i pintades en comerços regentats per persones migrades. Per tot això més que mai cal sortir als carrers a revertir el racisme, el masclisme, la xenofòbia, l’autoritarisme i tot allò que és feixisme.

EL FEIXISME AVANÇA SI NO SE’L COMBAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s